En nomade vender hjem til Esbjerg

Republished: https://jv.dk/artikel/en-nomade-vender-hjem-til-esbjerg
Publiceret 06. november 2018
AF: CHRISTIAN FRIIS HANSEN

Siden han var 27 år gammel, har 63-årige Bjarne Virenfeldt arbejdet i udlandet, men snart vender han og hans familie tilbage til rødderne i Esbjerg.

Esbjerg: Der findes dårligt det land eller den by, som Bjarne Virenfeldt ikke har arbejdet eller boet i.
Saudi Arabien, Thailand, Yemen, Dubai, Tyskland, Italien og Rumænien er nogle af de lande, som den 63-årige ingeniør på et tidspunkt har kaldt “hjem”. Men snart bliver det igen Esbjerg, som han forlod for 36 år siden. Med sig har han sin kone Claudia og deres to sønner, der er født og opvokset i Rumænien, hvor familien i dag har bopæl.
Gennem det seneste halvandet år har man kunnet rende ind i Bjarne Virenfeldt i Esbjerg, for ikke alene har han løbende flere forretninger i Danmark, hans 86-årige mor bor stadig i Esbjerg.

– Indrømmet, der er også sentimentale grunde til, at vi gerne vil flytte til Danmark. Min kone er jurist og kan få job stort set alle steder, og drengene kan gå i international skole. Men når det bliver Esbjerg-området, er det fordi, der er indtruffet en vis rodløshed efter så mange år i udlandet, fortæller Bjarne Virenfeldt under et besøg i Danmark.

En af Bjarne Virenfeldts kunder i Danmark er renovationsselskabet Marius Pedersen, hvor man er glad for samtidig at kunne spare brændstof samt skåne miljøet for co2-udledning.

Miljøet i centrumSelv om han er 63 år, tænker han ikke på at stoppe med at arbejde de næste mange år, og selv om han efter årtier i udlandet beskæftiger sig med mange forskellige ting – eksempelvis kan nævnes, at han i Rumænien blandt andet har agentur på produkter fra firmaerne Tec4 Lubricants og Dyson, ligesom han er medejer af en engelsk pub – er det lige nu forhandlingen af Tec4’s produkter i Danmark, der optager ham meget.

Kort fortalt er Tec4 er et engelsk produkt, som ved at blive tilsat brændstoffet rengører dieselmotorer og udstødningssystemer, hvorved motorerne bruger mindre brændstof og dermed udleder mindre co2. Herhjemme har han store erhvervskunder som renovationsselskabet Marius Pedersen, Falck og De Blaa Busser, men dybest set er hele Europa hans arbejdsplads.

Han arbejder primært med erhvervskunder, selv om også almindelige og privatejede biler med et par år på bagen kan få en bedret brændstof- og driftsøkonomi, fordi de med en større flåde og med mange kørte kilometer i kroner og øre totalt set har mest at vinde. Samtidig kan man med erhvervskundernes kørselsstatistikker og brændstofberegninger på mange biler få et mere sikkert argument for, at investeringen betaler sig.

Slut med dieselI Danmark spillede regeringen for nylig ud med en ambitiøs plan om, at det fra 2030 skal være slut med at sælge nye dieselbiler her i landet. Den ambition har Bjarne Virenfeldt lidt svært ved at sluge.

– Der er flere måder at nedbringe transportsektorens co2-udledning på uden totalt at forbyde salget af nye dieselbiler. Med vores fokus på den tunge del af transportsektoren og med visheden om at vores produkter kan nedbringe en væsentlig del af denne forurening , så er det klart at vi primært skal lægge vores indsats her. Det er åbenlyst at vi – selv på kort sigt – også skal søge at afhjælpe forureningsproblemet for alle dieseldrevne typer af motorer, siger Bjarne Virenfeldt.

Han regner med, at Claudia og drengene flytter til Danmark først i det nye år.

Like this article?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Leave a comment